Subscribe to RSS feeds

Friday, March 26, 2010

Pengalaman INTERVIEW JPA II


Seperti biasa,ramai lepasan SPM berpusu-pusu ingin bergelar doktor.Satu cabaran sukar buat diriku.

Surat khabar,media2 elektronik dan media rasmi lain riuh bercerita tentang kebanjiran yang berlaku ini.

Sebagai antara calon,aku juga berasa terpengaruh dan sedar persaingan yang bakal berlaku.

Tambahan lagi aku memnta JPA,secara tidak rasmi,aku dah mengisytiharkan perperangan secara terbuka merebut takhta biasiswa dengan bukan bumiputera yang memang terkenal dengan pelbagai kemampuan.

Di Malaysia.mereka memonopoli ekonomi.Menguasai segala jenis perniagaan dari sekecil butiran gula(Robert Kuok) sehingga sebesar-besar bukit Genting Highland(Mendiang Lim Goh Tong).

Bumiputera dimana kedudukannya dalam institusi sekarang?

Tepuk dada tanya selera.

Selanjutnya

3 coretan:

nadiah said...

insyaAllah ramai yg dpt pengajaran n ilmu berguna dri pngalaman mirul..
good advice.....
yg pnting ape yg kita dpt swktu proses itu berlaku..bukn endingnya...
=)

GadisBerbajuBiru said...

post ini sangat menarik :)

spark acap said...

yeah, post ni best xD tp terer gak idea ko g phtstt surat kursus kerjaya doctor tu hehe
tp mmg if org tny nk pilih MARA or JPA, ak akn jwb 'if ko nak komfem dpt, amek MARA, if ko nak rasa cabaran gler2, amek JPA' :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...